Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için
Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için
Blog Article
Yangın merdiveni, yangınları önlemek ve denetleme altına kabul etmek muhtevain yangın baplarıyla alay malay yaygın olarak kullanılan zemin bir asayiş önlemidir. Bu merdivenler, insanları bir binadan hızlı bir şekilde boşaltma etmek sinein tasarlanmıştır ve özge müstacel durumlarda da kullanılabilir.
Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların huzurı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın kucakindeki farklı bir göz bapsı da kabil.
Yangın bapları tasarruf meydanına bakarak, rengine için ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan model sınıflandırması süflidaki gibidir
Dizayn olarak ayrımlılık göstermekle alay malay eş özellikleri, dayanıklı ve sağlıklı mimarida olmalarıdır. ölçünlü iç kapılara nispeten farklı bir yararlanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;
Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış bapları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile çalışmalevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının taçı keşik son ayar farklı eder skalasına sahiptir.
Dolgular ile kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Yangın Bapsı gerçek amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Bu sebeple çatı ortamında rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Elan detaylı ele alındığında yangın bapsı özellikleri arasında;
Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir yanının yıldızlı olması ve Yangın Çıkış Kapısı dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda güç zayiatının olma ihtimali güvenilir oranda düşmektedir.
Yangın merdiveni yapı içre bulunduğunda, emniyet amacıyla havalandırma bacası kullanılmalıdır. Hassaten yangın merdiveni imalında kullanılan bütün malzemelerin yangına en azca 90 dakika dayanabilmesi gerekmektedir.
Eğer bir kapının yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak evgin çıkış kapısı yerine yapı defa aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için ciğerkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı elan buna ilgilı olarak henüz ehven olmaktadır.
Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.
Yangın merdiveni yönetmeliği gereği tüm örgülarda en azca 2 tane yangın Yangın Kapısı çıkışı bulunması zorunludur. Hatta kuruluşlarda bulunacak can sayısına bandajlı olarak yangın merdiveni çıkış sayısı da peşış gösterecektir.
Veriler kapıların belli derecelere derece dayanabildiğini gösterse de bu tarz şeylerin bütünü uygulama ortamında kaydedildiği bağırsakin sadık hayatta aynı özları vermeyebilir.
https://redfiredoor.com