YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Böylelikle imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış evet.

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama altına hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu panik anında bapnın çabucak açılması bâtınin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın en kötü riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, âdemoğlu boşaltma temizışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol şeşnda tutulması önemli ögönen taşımaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kez sayısı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

İzolasyonlu Yangın Baplarımız mevsuk evetğu kadar, şık bir görünüm katkısızlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana bakarak bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın çabucak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen örgülabilmekle yanında elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun yapı taşı sebebi mahal kaybına mahiyet vermemesi ve henüz az maliyetle medarımaişetin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım ya yangın kapısı da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları ağır anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı eke binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Yangın uzmanlarına nazaran yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini alçaklatır yahut yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar maden ve alçı kabilinden malzemelerden binalmış vahim bir kapıdır.

Hiçbir kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış kapıları olarak çabucak çabucak her türlü bünyelarda kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı anayasa amacı insanoğluın zarar gıyaben Yangın Merdiveni Kapısı binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın kapılarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler için de merak ediliyor olur.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 zaman beyninde bir direnç Yangın Kapısı gösterir ve yangının içeriden serlamışsa hariçya, haricen başlamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this page